Корисничка поддршка:
Македонски English

Акција - поезија и македонски автори

Акција - поезија и македонски автори
Акција - поезија и македонски автори
199 ден.
Категории: Made in Macedonia  Поезија 

Достапност: На залиха
 

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ЛИТЕРАТУРА И ПОЕЗИЈА

5 книги за 199 денари

***Во полето за коментар напишете ги насловите на книгите што сакате да ги нарачате.

 

Вклучени наслови:

Зоран Радически – Сенките во сонот

Марјан Анѓеловски – Го силувавме ежот

Ристо Маџунков – Вечен збор

Дејан Велковски – Приказни за август

Живко Грозданоски – Приказни за тревите и други приказни

Ацо Гогов – Единствен матичен број

Анета Попова – Нај-кратки раскази

Жарко Кујунџиски – Најкраткото долго

Драгана Евтимова и Владимир Лукаш – Се гледаме наскоро. Е.

Александар Кујунџиски – Пробај љубов ти да скриеш

Снежана Стојчевска – Треба да е лесно

Дарко Ангеловски – Душевен санаториум

Ристо Маџунков – Прашинки

Милчо Мисоски – Песочни капки

Ацо Гогов – Географија на маленкоста

Сотир Ристо – Продолжено образование

Анета Попова – Тринити

Жарко Кујунџиски и Џеси Блејз – Мојата Сузан повторно девојка

Лилјана Дирјан – Тешка свила

Стефан Марковски – По трагата на белиот грифон

Ставре Џиков – Завет за Македонија

Ставре Џиков и Марјан Иваноски – Рашомон – државен непријател

Ставре Џиков и Киро Кипроски – Сага за македонските воени пилоти

Драган Ј. Ристиќ – Штурецот во саксијата

Лилјана Пецова – Илиеска – Вивисекција на македонската народна приказна

Мерсиха Исмајлоска – Вкрстување на световите

Владимир Мартиновски – Narro ergo sum / Раскажувам значи постојам

Сања Стојанова – Мултикултурализмот кај децата

Борис Митковски – Дрво кое шепоти

Антологија – Мисловно досие

Александар Кујунџиски – Сонце и месечина

Александар Кујунџиски – Црешар врз слива

Александар Кујунџиски – Гулаби над Фуџи

Александар Кујунџиски – Препишано од животот

Александар Кујунџиски – Ветено вретено

Антологија – Ова е моето последно молчење

Антологија – Нема стих, нема мир

Антологија – Што си ти?

Александар Кујунџиски – Пијана вселена

Александар Кујунџиски – Смесни пешни

Александар Кујунџиски – Уловена смеа

Александар Кујунџиски – Кујунџилаци

Александар Кујунџиски – Зообраќај

Дениса Дуран – Сè уште сум млада

Орхан Вели – Риба во шишето ракија

Емил Калешковски – Пропаганда

Лилјана Давидовска – Духовна архива

Звонко Танески – Чекајќи ја историјата

Ања Кузмановска – Исконска тага

Мане Манушев - Ќе

Зоре Џингова – Шепотот на мислата во ноќта

Марко Погачар – Предмети

Гаврило Миловановиќ – Антиепитаф

Јана Лозаноска – Изложба

Звонко Маковиќ – Агрегатна состојба

Душко Крстевски – Кристан – Алхемија на 21 век

Сузи Тенева – Мисли и зборови

Марина Мијаковска – Номадска душа

Делимир Решицки – Аритмија

Стефан Велковски – Ноќниот ум

Андреј Ал-Асади – Midnight blues

Сузана В.Спаовска – Низ темјанот, еден лилјан

Татјана Громача – Нешто не е во ред?

Митко Гогов – Ледена вода

Никола Кујунџиски – Мојот портрет

 

КНИГИ ЗА ДЕЦА

Александар Кујунџиски – Mangava lil

Александар Кујунџиски – Kitap istiyorum

Александар Кујунџиски – Ich liebe das buch

Александар Кујунџиски – Zavolih knjigu

Александар Кујунџиски – Voi carti

Александар Кујунџиски – Volim knjigu

Александар Кујунџиски – Хочу књигу

Александар Кујунџиски – Ljubim knjigo

Александар Кујунџиски – Zelim knjigu

Александар Кујунџиски – И строфите растат

Александар Кујунџиски – Штраке – штруке

Александар Кујунџиски – Зборчиња: изворчиња

Наум Попески – Наумување

Велко Неделковски – Златко – Златец

Михо Атанасовски – Зелените луѓе

Саво Костадиновски – Вечен глас

 

Напиши мислење

Вашето име:


Вашато мислење: Note: HTML is not translated!

Оцена: Лошо           Добро

Внеси го кодот во полето подолу: