Корисничка поддршка:
Македонски English

Кшиштоф Варга

Кшиштоф Варга (Варшава, 1968) е полски сатиричар, писател, колумнист и новинар. Има објавено 11 романи и друг вид прозни книги. Неговите дела високо котираат меѓу читателите и наградите. Иако има унгарско потекло, негов дом е старата варшавска населба Мокотув.

Прикажи:
Сортирај по: