Корисничка поддршка:
Македонски English

Олга Токарчук

Олга Токарчук (родена 1962) е веројатно најчитаната и најважната современа писателка од Полска. Студирала психологија. Објавува песни, куси прози, романи и есеи. Има „митски“ тон на пишување, со многу психологија и философија. Членка е на партијата на Зелените и следбеничка на феминистичките и на пацифистичките идеи.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Е.Е.
250 ден.