Корисничка поддршка:
Македонски English

Теса де Ло

Теса де Ло (1946) е псевдоним на холандската писателка Јохана Мартина (Тинеке) Дијвен де Вит. Била наставничка пред да дебитира со книгата раскази Девојчињата од фабриката за бонбони. Де Ло веднаш станала позната, бидејќи има лесночитлив стил и внесува интригантни контрасти во делата. Според нејзините романи Изабела и Близначки се снимени играни филмови. 

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Близначки
350 ден.