Корисничка поддршка:
Македонски English

Ким Смоге

Ким Смоге (1945) е псевдоним на норвешката писателка Ане Карин Торхус, која е првата жена-инструкторка по спортско нуркање и подводен лов на светот и првата претставничка на т.н. „нов женски бран во криминалистичката литература“. Нејзините романи се преведени на бројни јазици.

Прикажи:
Сортирај по: