Корисничка поддршка:
Македонски English

Даг Солстад

Даг Солстад (1941) е норвешки автор на 30 книги и единствен писател што трипати ја добил Наградата од Норвешката книжевна критика. Неговите книги, преведени на 20 јазици, поради силната политичка заднина (марксистичко-ленинистичка линија) се сметаат за контроверзни. Живее на релација Берлин–Осло.

Прикажи:
Сортирај по: