Корисничка поддршка:
Македонски English

Андрус Б. Тапинас

Андрус Б. Тапинас (1977) е литвански писател. Дипломирал економија. Повеќе од десет сезони го води ТВ-шоуто „Генерација на парите“. Поради страста кон играњето покер, прогласен е за Литвански амбасадор на покерот. На свои 17 години, со објавувањето на преводот на Дружината на прстенот, станал најмладиот преведувач на Толкин во светот.

Прикажи:
Сортирај по: