Корисничка поддршка:
Македонски English

Григориј Канович

Григориј Канович (1929) е литвански писател од еврејско потекло. Објавува на руски и на литвански јазик, што го прави тродомен автор. Напишал многу песни, епиграми, хуморески, драми, филмски сценарија, раскази и романи. Неговата проза се занимава главно со темата на литванските Евреи. Во 1993 емигрирал во Израел.

Прикажи:
Сортирај по: