Корисничка поддршка:
Македонски English

Ричардас Гавелис

Ричардас Гавелис (1950-2002) е автор на 11 книги во кои ги меша фантазијата, еротиката, философијата и психологијата. Во 1989 година го објави Покер во Вилнус кој беше пречекан како сензација, а Гавелис ја стекна репутацијата на најголем литвански романсиер. Романот го нарекуваат „пресвртница во литванската книжевност“.

Прикажи:
Сортирај по: