Корисничка поддршка:
Македонски English

Даче Рукшане

Даче Рукшане (родена 1969) е латвиска писателка. Ќерка е на Јана Рукшана, активистка во „пејачката револуција“ на Балтикот. Студирала биологија и медицина. Во своите книги ги отвора прашањата на женската сексуалност, поради што станала „секс гуру“ во Латвија. Авторка е на неколку филмски сценарија. Пишува колумни. Хоби ѝ е „набљудување на птиците“.

Прикажи:
Сортирај по: