Корисничка поддршка:
Македонски English

Ким Туи

Ким Туи (родена 1968) е канадска писателка. Детството го минала во Виетнам, по што со семејството пребегнуваат на брод во Монтреал. Дипломирала право, а потоа и лингвистика со преведување. Работела и како оценувач на ресторани за радио и ТВ.

Прикажи:
Сортирај по:
200 ден.