Корисничка поддршка:
Македонски English

Чезаре Павезе

Чезаре Павезе (1908-1950) е еден од најважните италијански писатели на XX-иот век. Дипломирал англиска книжевност. На италијански ги преведувал Дефо, Мелвил, Дикенс, Џојс, Фокнер и други. Четири месеци по издавањето на Месечината и огновите, извршува самоубиство испивајќи преголема доза барбитурати во хотелска соба, под исти околности како што ги опишал во своето дело Меѓу осамени жени.

Прикажи:
Сортирај по: