Корисничка поддршка:
Македонски English

Флан O’Брајан

Флан O’Брајан (1911-1966) е псевдоним на ирскиот писател Брајан О’Нолан. Една од најголемите фигури на ирската литература на XX век. Клучен автор на постмодерната. Објавувал и под името Мајлс на гКопален. Привлекува со својот бизарен хумор и метафикција. Пишува под силно влијание на Џемс Џојс.

Прикажи:
Сортирај по: