Корисничка поддршка:
Македонски English

Сјон

Сјон (1962) е исландски романсиер и поет. Неговите книги се преведени на повеќе од 25 јазици. Како текстописец пишувал за Бјорк, вклучително и хитовите „Изобел“ и „Јога“. Со Ларс фон Трир биле номинирани за Оскар за песните од филмот Танчерка во мракот. Претседател е на исландскиот ПЕН-центар.

Прикажи:
Сортирај по: