Корисничка поддршка:
Македонски English

Никола Дикнер

Никола Дикнер (1972) е канадски писател. Студирал визуелни уметности и литература. После студиите често патувал во Европа и во Латинска Америка. Досега објавил четири книги од кои се издвојува наградуваниот роман Николски. Колумнист е во алтернативниот неделник „Воар“ од Монтреал.

Прикажи:
Сортирај по: