Корисничка поддршка:
Македонски English

Кристинa Марија Балдурсдотир

Кристинa Марија Балдурсдотир (1949) е исландска писателка. Студирала исландски и германски јазици. Била новинарка и наставничка. Во нејзиното творештво се отсликува стварноста на исландската жена, нејзините соништа и копнежи. 

Прикажи:
Сортирај по: