Корисничка поддршка:
Македонски English

Гудбергур Бренсон

Гудбергур Бергсон (1932) е исландски писател. Студирал педагогија и шпанска книжевност. Во Исланд е познат како еден од најревносните преведувачи од шпански. Од 1961 до денес објавил 20 романи. Се закитил со Нордиската книжевна награда што ја доделува Шведската академија, инаку позната како „мал Нобел“.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Лебедот
200 ден.