Корисничка поддршка:
Македонски English

Анти Тури

Анти Тури (1944) е наградуван и преведуван фински писател и магистер по инженерство. Познат е по тоа што своите дела ги сместува во Јужна Остроботнија, еден од дваесетте региони на кои е поделена Финска. Спаѓа меѓу најекспонираните и најпочитувани писатели од Финска. Според неговите книги се снимени повеќе филмови.

Прикажи:
Сортирај по: