Корисничка поддршка:
Македонски English

Тону Онепалу

Toну Онепалу (роден 1962), познат и како Емил Тоде и Антон Нигов, е естонски писател. Студирал биологија. Ги преведувал Бодлер и Пруст. Во своите дела се занимава со темите на отфрленоста, хомосексуалноста, осаменоста, предавството. Романот Гранична држава е преведен на 15 јазици.

Прикажи:
Сортирај по: