Корисничка поддршка:
Македонски English

Петра Хулова

Петра Хулова (1979) е современа чешка писателка. Добитничка е на наградата Magnesia Litera во категоријата откритие на годината. Студирала културологија. Авторка е на осум романи и на голем број колумни за познатиот чешки неделник Респект. Политички е активна во Партијата на зелените. 

Прикажи:
Сортирај по: