Корисничка поддршка:
Македонски English

Маркета Пилатова

Маркета Пилатова (1973) e преведувачка и писателка. Објавува политички натписи, рецензии, репортажи и колумни во повеќе списанија. Како наставник по чешки јазик престојувала во Бразил и во Аргентина. Дебитирала со романот Жолти очи дома водат, номиниран за високи книжевни награди и досега преведен на пет јазици.

Прикажи:
Сортирај по: