Корисничка поддршка:
Македонски English

Мануел де Педроло

Мануел де Педроло (1918-1990) е еден од најпознатите автори од Каталонија. Ги преведувал Фокнер, Керуак, Селинџер, Дос Пасос и Сартр. Објавил 72 романи. Поради судир со шпанските фашисти, неговите дела честопати биле цензорирани. 

Прикажи:
Сортирај по: