Корисничка поддршка:
Македонски English

Мерсе Родореда

Мерсе Родореда (1908-1983) е една од најзначајните современи каталонски писателки, чии дела се преведени на над четириесет јазици. Родореда е авторка на поезија, драми, раскази, но особено се истакнува со романите. На плоштадот Дијамант е најфалениот каталонски роман на минатиот век.

Прикажи:
Сортирај по: