Корисничка поддршка:
Македонски English

Жоао Жилберто Нол

Жоао Жилберто Нол (1946) е бразилски писател. Кратко ги напуштил студиите за да работи како новинар. Имал неколку писателски и академски престои во Ајова и во Калифорнија (САД), во Белаџо (Италија) и во Лондон (Британија), кои многу влијаеле на неговото творештво.

Прикажи:
Сортирај по: