Корисничка поддршка:
Македонски English

Жорже Амадо

Жорже Амадо (1912-2001) е најпознатиот модерен бразилски писател. Израснал на плантажите за какао. Својот прв роман го објавил на 19 години. Во одреден период бил протеран од земјата, а неговите книги биле забранети. Преведен е на 49 јазици.

Прикажи:
Сортирај по: