Корисничка поддршка:
Македонски English

Сержио Сант’Ана

Сержио Сант’Ана (1941) е роден во Рио де Жанеиро. Спаѓа меѓу најпровокативните авторски имиња од Бразил. Претставник е на книжевната авангарда, поврзувајќи ги експериментот и револуционерноста. Цела една нова генерација бразилски писатели е под силно влијание на творештвото на Сант’Ана.

Прикажи:
Сортирај по: