Корисничка поддршка:
Македонски English

Рубен Фонсека

Рубен Фонсека (1925) е бразилски писател. Кариерата ја почнал како обичен полицаец кој потоа станал висок полициски комесар. Фонсека не дава интервјуа, исто како и неговиот американски пријател, Томас Пинчон. Книгите му се полни насилство и секс, и ги сметаат за револуционерни во бразилската литература. Речиси сите современи бразилски писатели ја истакнуваат важност на Фонсека. Во 2003 година ја добива наградата Камоеш, која се смета за најголема награда за автори кои пишуваат на португалски јазик. Самиот кажал дека писателот треба да има храброст да го прикаже она од кое повеќето луѓе се плашат.

Прикажи:
Сортирај по: