Корисничка поддршка:
Македонски English

Херман Бриселманс

Херман Бриселманс (1957) е еден од најпродаваните фламански писатели. Во неговите книги има многу автобиографски елементи. Алкохолот, сексот, досадата, се теми со кои се занимава во своите дела. Неговата популарност почива и на огромното медиумско експонирање. Имал свое ТВ-шоу и редовна колумна во весник поради која неколкупати е даван на суд. Поседува свој фудбалски клуб.

Прикажи:
Сортирај по: