Корисничка поддршка:
Македонски English

Димитри Верхулст

Димитри Верхулст (1972) е белгиски писател и преведувач. Неговите родители рано се разведуваат и дел од деството го поминал во дом. Писателската кариера ја почнал на 22 години со самиздат. Пишува саркастично и допадливо. Користи доста експлицитен јазик и многу шеги. Поради контроверзните дела, бил даван и на суд.

Прикажи:
Сортирај по: