Корисничка поддршка:
Македонски English

Карлос Марија Домингес

Карлос Марија Домингес (1955) е аргентински писател. Кариерата ја почнал како новинар во аргентинското списание Кризис. Од 1989 година се преселува и живее во Монтевидео, Уругвај. Неговиот роман Куќа од хартија е преведен на повеќе од 20 јазици.

Прикажи:
Сортирај по: