Корисничка поддршка:
Македонски English

Лилијана Екер

Лилијана Екер (1943) е аргентинска писателка. Дебитирала на 17 години со поддршка на Абелардо Кастилјо. Студирала физика. Редовно учествува во јавните културни дебати и полемики во последните неколку децении. Била мошне блиска пријателка на Хулио Кортасар.

Прикажи:
Сортирај по: