Корисничка поддршка:
Македонски English

Ана Марија Шуа

Ана Марија Шуа (1951) е аргентинска писателка и една од највозбудливите и најплодните современи латиноамерикански авторки од еврејско потекло. Има објавено над 40 книги во речиси секој жанр: романи, раскази, песни, книги за деца, хумор, еврејски фолклор, антолoгии, филмски сценарија, есеи. Ја нарекуваат „кралица на микрофикцијата“.

Прикажи:
Сортирај по: