Корисничка поддршка:
Македонски English

Гилјермо Мартинес

Гилјермо Мартинес (роден 1962) е аргентински писател и математичар. Завршил постдокторски студии по логика на Универзитетот Оксфорд. Во 2003 година романот Оксфордски убиства станува светски бестселер. Според истиот е снимен филм со Елајџа Вуд и Џон Харт во главните улоги.

Прикажи:
Сортирај по: