Корисничка поддршка:
Македонски English

Хулио Кортасар

Хулио Кортасар (1914-1984) е култен аргентиски писател. Автор со особено чувство за фантастичното и надреалното што го населуваат секојдневието и што произлегуваат од него самото. Објавувал стихозбирки, книги раскази, романи, како и дела чиј жанр тешко може да се определи. Бил еден од омилените автори на великанот Хорхе Луис Борхес.

Прикажи:
Сортирај по: