Корисничка поддршка:
Македонски English

Зоре Џингова

Зоре Џингова е родена во Скопје на 19.09.1982 во семејство каде мајката е мотивот за возвишување на сопствената амбиција и нејзин вечен патник.

Авантурата на творечката мисла го разбуди духот во гимназиските денови.

Љубовта, мудроста, патувањето, лириката и слободната мисла доведоа во 2006 г да дипломира на Философски факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј – Скопје на група философија, во редот на талентираните студенти, со што се закити со уште една доплнителна диплома.

Во текот на студирањето шепотот на мислата ја будеше инспирацијата за која повеќепати пишуваше во философските списанија.

Денес, работи во Државен инспркторат за труд, каде секојдневно наидува на различни животни судбини, кои пак се потик за раѓање на нова творечка мисла.

Прикажи:
Сортирај по: