Корисничка поддршка:
Македонски English

Живко Павлов

Живко Павлов (1940) е македонски афористичар, автор на првата книга афоризми и епиграми по Втората светска војна во Македонија – „Пладневни кукурикања“, објавена во 1969 година. Изборот со кој го претставуваме овде е направен од неговата книга „Македонска поетска пародија“, објавена во 2000 година.

Прикажи:
Сортирај по: