Корисничка поддршка:
Македонски English

Стефан Велковски

Стефан Велковски е роден на 9 јануари 1995 година во Куманово.

Студира на Филолошкиот факултет Блаже Конескина катедрата за Општа и компаративна книжевност.

Пишува поезија, кратки раскази, драмски текстови и сценарија.

Поетската збирка Ноќниот ум (2013) е неговoто прво дело.

Прикажи:
Сортирај по: