Корисничка поддршка:
Македонски English

Сотир Ристо

Сотир Ристо е роден на 16 март 1974 година, во селото Леска, Мала Преспа, Република Албанија. Дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески” во Скопје, на Катедрата за општа и компаративна книжевност.

Во Албанија го има издадено својот прв роман „Ноќ на шепотите” за престижната издавачка куќа „Теона”. Во романот се раскажува за животната приказна на Македонците во Албанија за време на комунистичкиот диктатор Енвер Хоџа.

Прикажи:
Сортирај по: