Корисничка поддршка:
Македонски English

Снежана Стојанова

 

Родена е на 23-ти декември 1972 година во Битола, Македонија. Од млада возраст, покажува посебен интерес кон пишаниот збор и започнува да пишува поезија, 
која во тој период е објавувана во списанијата за деца и млади во Република Македонија.
Завршува средно економско училиште во Битола по што заминува во Мелбурн, Австралија каде моментално живее и работи.
И покрај големите обврски, во приватниот живот продолжува да пишува поезија и проза.
Во октомври 2014 година, пишува сценарио за театарскат претстава Грофица која премиерно се одигрува пред публиката во Мелбурн, Австралија.
Книгите, семејството, добрината кон човекот и вербата во Бог се главните одлики на карактерот на Снежана Стојанова, кои лесно се пренесени во нејзиниот пишан збор.

Прикажи:
Сортирај по: