Корисничка поддршка:
Македонски English

Никола Кујунџиски

Никола Кујунџиски (1920, Пехчево – 1997, Куманово) – една несекојдневна личност на полето на уметноста, не само на овие наши простори, туку и пошироко. Во текот на целиот живот – освен прекрасни фотографии (над петстотини уметнички фотографии со седум самостојни изложби и десетина групни) создава и стихови, песни со различен тематски опсег, „своја, оригинална и оригинерна поезија“.

Прикажи:
Сортирај по: