Корисничка поддршка:
Македонски English

Митко Гогов

Mитко Гогов е роден 1983-та година во Скопје, Македонија. Пишува поезија, кратки раскази, есеистика и публицистика. Пишува и хаику, сенриу, ренга кои ги објавува повремено во микроблогосферата twitter. Најновата форма со која експериментира е просторот на неговиот “статус” на социјалната мрежа facebook. Неговото творештво досега е застапено и преведено во неколку антологии, стихозбирки и списанија за литература и уметност во Индија, Пакистан, Филипините, USA, Русија, Шпанија, Србија, Хрватска, Албанија, Бугарија… Актуелен со неговата е-стихозбирка Ледена вода издадена во Србија и во Македонија, во едицијата „Огнови“ на издавачката куќа Антолог.

Младински работник и активист, концептуален уметник со неколку изложби, инсталации, перформанси, сценографии и мултимедијални проекти реализирани во Норвешка, Франција, Италија, Србија, Македонија, Бугарија … Организира културни и арт-настани, соработува со младински, арт, филмски и театарски фестивали. Блогер, секогаш отворен за комуникација.

Прикажи:
Сортирај по: