Корисничка поддршка:
Македонски English

Мане Манушев

Мане Манушев е роден на 23.02.1983 година во Велес. Основното и средното образование го завршил во родниот град. Во 2006 година дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески” во Скопје на катедрата за Општа и компаративна книжевност. Магистрант на Институтот за општествени и хуманистички истражувања Евро-Балкан – Скопје, на отсекот Културолошки студии. Има настапувано на Струшките вечери на поезијата, на Ноќи без интерпункција, застапен е во проектот Уметноста е насекаде, во Антологијата на најмлада македонска поезија и проза Ветерот носи убаво време, а неговата поезија е објавена во зборниците Рукописи во Р. Србија и Оточје во Р. Словенија. Пишува поезија, кратки раскази и активно се занимава со проучување на ирската култура, историја, јазик и литература. Моментално e на привремен престој во Лондон, Велика Британија.

            Автор е на книгата Ќе која влезе во најтесниот круг на УНЕСКО нагадата.

Прикажи:
Сортирај по:
200 ден.