Корисничка поддршка:
Македонски English

Исток Улчар

Исток Улчар е роден на 11.09.1996 година во Скопје. Ја објавил стихозбирката „Сенки низ циркускиот шатор“ (2014 г.). Неговата поезија е застапена во неколку избори на дела од млади македонски и екс-југословенски автори: „Антологија на младата авангардна македонска поезија“, „Лирски додекамерон“ и „Rukopisi 36“. Учествувал на повеќе книжевни читања, од кои како поважни се издвојуваат „Ноќ без интерпункција“ при СВП и „Песнило“. Негови песни се преведени на српски и на англиски јазик.

Прикажи:
Сортирај по: