Корисничка поддршка:
Македонски English

Катажина Ририх

Катажина Ририх (1959) е полска авторка, учителка и сликарка. Дипломирала англиски јазик на Универзитетот „Јагелонија“ во Краков. Има објавено неколку книги за деца и млади, кои се занимаваат со современи, често пати тешки и комплицирани социјални проблеми. Живее и работи во Краков со своите двајца синови. Трикратен победник на литературниот натпревар „Астрид Линдгрен“, Награда за книга на годината и др.

Прикажи:
Сортирај по: