Корисничка поддршка:
Македонски English

Петра Соукупова

Петра Соукупова (родена 1982) спаѓа во најуспешните чешки современи писателки. Досега има издадено четири книги за возрасни и две за деца. Има добиено многу признанија и номинации, нејзините книги стануваат бестселери и се преведени на повеќе јазици. Работи и како драматург и сценарист. Со книгата за деца „Кој ми го убил кучето?“ е поврзана книгата за возрасни „Најдоброто за сите“.

Прикажи:
Сортирај по: