Корисничка поддршка:
Македонски English

Елизабет Гилберт

Елизабет Гилберт (родена 1969) е американска авторка, есеистка, раскажувачка, биографка и романсиерка. Најпозната е по својот мемоар од 2006 година – „Јади, моли се, уживај“, кој во декември 2010 година се задржа цели 199 недели на листата на бестселери на „Њујорк тајмс“ и според кој во 2010 година беше снимен истоимениот филм. 

Прикажи:
Сортирај по: