Корисничка поддршка:
Македонски English

Џозеф Бојден

Џозеф Бојден (1966) е канадски романсиер и писател на кратки раскази. Има ирско, шкотско и мешано домородно потекло (метис). Студирал креативно пишување, а и самиот бил универзитетски професор. Пишува за наследството и културата на домородните народи во Канада. Како граѓански активист, гласноговорник е за заштита на старите култури, животната средина и менталното здравје. Живее во Луизијана, со сопругата Аманда, двајцата како писатели со резиденцијален престој.

Прикажи:
Сортирај по: