Корисничка поддршка:
Македонски English

Крис Бохџалијан

Крис Бохџалијан (1962) е американски автор со ерменско-шведско потекло. Има објавено повеќе од дваесет книги. Многу од неговите наслови биле на прво место на бестселер-листите на „Њујорк тајмс“ и во селекцијата на Книжевниот клуб на Опра. Преведуван е на повеќе од триесет јазици, а три негови романи се и филмувани. Живее и работи во Вермонт, САД.

Прикажи:
Сортирај по: