Корисничка поддршка:
Македонски English

Гунар Хелгасон

Авторот на бестселери за деца, Гунар Хелгасон (роден 1965 година), е воедно и актер, познат по креирање разновидни забавни содржини за деца, и веќе долги години ужива во големата популарност.

Меѓу другото, бил режисер на позната детска програма на исландската државна телевизија. Хелгасон работел како режисер по театрите низ Европа, учествувал како судија во популарно танцово реално шоу на исландската државна телевизија и работел како продукциски менаџер за шоуто во живо „Мрзлив град“ на разни локации низ светот. Играше споредна улога во холивудскиот долгометражен филм „Тајниот живот на Волтер Мити“, во режија на Бен Стилер.

Хелгасон е добитник на наградата „Spring Winds“ за 2013 година, а му ја додели Меѓународниот борд за книги за млади за неговиот придонес кон детската култура во Исланд.

Прикажи:
Сортирај по: