Корисничка поддршка:
Македонски English

Слободан Шнајдер

Слободан Шнајдер (1948) дипломирал филозофија и англистика на Филозофскиот факултет во Загреб. Бил еден од основачите и долгогодишен уредник на списанието за театар „Пролог“. Активен е во различни жанрови. Проза објавува од 1966 година. Преведуван е и игран во Хрватска и во странство. Досега има објавено три прозни книги. Од 1994 до 2014 година бил колумнист на „Нови лист“ од Риека.

Прикажи:
Сортирај по: